Teknoloji Tabanlı Dil Eğitimi

Teknolojiyle Zenginleştirilmiş Öğrenme Birimi (TELU);

• Teknolojiyle zenginleştirilmiş öğrenmeyi teşvik eder,
  • Eş zamanlı ve eş zamanlı olmayan sanal öğrenme ortamı yaratır ve bu ortamı yüz yüze ve bireysel öğrenmede en iyi şekilde kullanır,
  • Eğitmenlere, teknoloji ile zenginleştirilmiş öğrenme uygulamaları kullanmaları için eğitimler verir ve bunları sınıflarında kullanabilmeleri için gerekli desteği sağlar,
  • Kurumumuzda kullanılan Öğrenme Yönetimi Sistemi (ÖYS) olan -itslearning- aracılığıyla Quizlet, Educaplay, Powtoon gibi Web 2.0 araçlarını kullanarak öğrenme ve öğretmede verimi arttırmayı hedefler,
  • Itslearning’de bulunan araçları kullanarak A1, A2, B1, B2 sevitelerii için müfredatı destekleyici içerik oluşturur ve paylaşır,
  • Öğrenci ve öğretmen eğitimleri de dahil olmak üzere itslearning ve eğitim teknolojileri ile ilgili konularda çözüm için ilk başvuru noktası olarak işlev görür,
  • Bahçeşehir Üniversitesi Uzaktan Eğitim Ofisi ile teknik destek ve uzmanlık alanı gerektiren konularda birlikte çalışır ve iş birliği yapar.

TELU, kurumumuzun öğrenme yönetim sistemi olan “itslearning” platformunu

• Yüz yüze her sınıf için bir sanal sınıf oluşturmak ve yönetmek,
  • Bireysel çalışma materyalleri ve testlerin yanı sıra dokümanlar ve diğer Web 2.0 araçlarını paylaşmak,
  • Eğitmenler ve öğrenciler arasındaki iletişimi güçlendirmek ve
  • BAU TÜRKMER için Online Sertifika programları düzenleyip yönetmek için kullanmaktadır.

Ayrıca  TELU;

• Senkronize Online (SOS) Etütler ,
  • SOS Konuşma Etütleri ve
  • SOS Yazma Atölye Çalışmaları

düzenleyerek BAU YDY YİP programının yüz yüze eğitimini desteklemektedir.

TELU, tüm SOS etüt ve atölye çalışmalarını Adobe Connect kullanarak yürütmektedir. Adobe Connect üzerinden yürütülen online derslerde aşağıdaki etkinlikler gerçekleştirilmektedir:

• Video olarak kaydedilebilen gerçek zamanlı ders aktarımı,
  • Sınıf içi karşılıklı etkili iletişim için online metin sohbeti,
  • Kamera ve mikrofon kullanarak ders anlatımı ve sınıf içi etkinlikleri gerçekleştirme,
  • Ses dosyası, görüntü dosyası, link ve dijital belge paylaşımı,
  • Sanal ders ortamında beyaz tahta kullanımı ve ekran paylaşımı.

TELU ve BUZEB her online ders ve program için teknik destek sağlamaktadır.

BAU PREP ‘te Kullanılan Online Platformlar ve Dijital Araçlar

;

Itslearningbuei.itslearning.com

• BAU öğrencilerine ücretsiz olarak sağlanan kurumsal öğrenme yönetim sistemidir.
  • Farklı cihazlarla uyumlu web tasarımına sahiptir ve temel işlevleri kapsayan bir mobil uygulaması vardır.
  • Öğretmen ve öğrenciler de dahil olmak üzere diğer tüm itslearning kullanıcıları ile kolay iletişim sağlar.
  • Platformdaki herkesle hızlı belge paylaşımını destekler.
  • Tüm derslerle ilgili hızlı ve güncel bilgi aktarımını sağlar.
  • Çeşitli bireysel çalışma malzemeleri, videolar, sunumlar ve sınavlar sunar.
  • EnglishCentral and MyEnglishLab ‘e kolay erişim sağlar.
  • SOS Konuşma Kulübü aktiviteleri için randevu almada kullanılır.
  • SOS etütlerinde kullanılan etkileşimli malzeme ve aktivitelere erişim sağlar.

itslearning giriş belgelerine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

MyEnglishLab | itslearning Üzerinden Erişim | buei.itslearning.com

• New Language Leader ders kitaplarımızın dijital çalışma kitabıdır.
  • Tüm cihazlar üzerinden ulaşılabilir.
  • Ders kazanımlarıyla örtüşen etkileşimli alıştırmalar içerir.
  • Makale yazımı, ses dosyaları dinleme ve öğrencilerin kendi seslerini online olarak kaydetme olanağı da sağlayan farklı soru tipleri sunar.
  • Öğrencilerin özgüven oluşturmalarına ve hatalarından öğrenmelerine olanak sağlayan hızlı geri bildirim imkanı sunar.
  • Öğrencilerin aldıkları notları detaylı bir şekilde görebilecekleri not defterine sahiptir.
  • Eğitmenler için Sık Tekrarlanan Hatalar Raporu sağlar.
  • Eğitmenlerin yüz yüze sınıflarda kullanabilmesi için New Language Leaders kitap serisinin e-kitap sürümüne erişim sağlar.

EnglishCentral englishcentral.com

• BAU Hazırlık Okulu öğrencilerinin internet ortamındaki videolar sayesinde dil öğrenmelerini destekleyen bir platformdur.
  •
  • Tüm cihazlarda kullanılabilir ve tüm işlevleri kapsayan bir mobil uygulaması mevcuttur.
  • Öğrencilerimiz BAU e-postaları yoluyla, ücretsiz bir şekilde English Central hesaplarına sınırlı olarak ulaşabilirler ve ders videolarına ulaşmaları için giriş kodu satın almaları gerekmektedir.
  • BAU Hazırlık Okulu kelime listeleriyle eşleşen uyarlanabilir kelime öğrenme sistemine sahiptir.
  • Konuşma tanıma sistemi sayesinde konuşma pratiği yapmaya olanak sağlar.
  • EnglishCentral özel hocaları ile bire bir canlı çalışma fırsatı sunar.
  • Dil bilgisi ve telaffuz pratikleri için ek videolar izleme imkanı tanır.
  • 7/24 teknik destek için : destek@englishcentral.com

Adobe Connect | connect.bahcesehir.edu.tr

• Online ders yapmak için kullanılan çevrim içi konferans aracıdır.
  •
  • Tüm cihazlarda kullanılabilir ve bazı işlevleri kapsayan bir mobil uygulaması mevcuttur.
  • Tüm BAU öğrencileri, BAU e-posta adresleriyle ücretsiz erişim sağlayabilir.
  • BAU Hazırlık Okulu SOS Etütleri için kullanılan bir platformdur.
  • SOS Etütlerine tek bir link aracılığıyla kolay ve hızlı erişim mümkündür. (connect.bahcesehir.edu.tr/sos#)

;

2015-2016, 2016-2017

2015-2016, 2016-2017

2013-2014, 2014-2015

2015-2016

2015-2016

2015-2016 2013-2014

2013-2014

Bu içerik 13/04/2017 tarihinde güncellenmiştir.