Tıp Fakültesi Dekan Mesajı

Bahçeşehir Üniversitesi, uzun zamandır hazırlanan bir projeyi hayata geçirerek, 9. fakültesi olan Tıp Fakültesi’ni açmış bulunmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi’nin en yeni parçası olarak misyonumuz, Türkiye’nin en iyi öğrencilerine, güçlü bir akademik kadro ile Türkiye’nin en iyi tıp eğitimini vermektir. Bahçeşehir Üniversitesi ile Medical Park, Türkiye’nin kendi alanında iki önemli ismi olarak, bu misyon çerçevesinde güçlerini birleştirmiştir. BAU TIP, Göztepe ve Bahçelievler Medical Park Hastaneleri ile olan işbirliği protokolü sayesinde, yeniliklere imza atacaktır.

BAU TIP, daha kuruluş aşamasından araştırma hastanesi olma hedefini ortaya koyan Türkiye’deki ilk tıp fakültesidir. Göztepe Medical Park Hastanesi’nin yanında inşa edilmekte olan 13.500 m2’lik İleri Tıp Araştırmaları Merkezimizde kök hücre, moleküler, kardiyovasküler, genetik laboratuarları bulunacak, merkezimiz dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarına ev sahipliği yapacaktır. Ayrıca Temel Tıp Bilimleri binamız ile Uygulamalı Tıp Araştırmaları Merkezimizde de öğrencilerimiz bilim insanlarının tecrübelerinden ve laboratuarlarından faydalanacak, genç yaşta sağlık ve tıbbi araştırma alanında önemli çalışmalar yapma fırsatını elde edecektir.

Dolayısı ile öğretim kadromuzun, yalnızca hekimliği değil, bilimsel araştırmacılığı açısından da üstün nitelikte olması bizim için çok önem arz etmektedir. Bu doğrultuda, BAU TIP’ta, Türkiye’de ilk defa, h-endeksi denilen, bir araştırmacının yayınlarına yapılan atıf sayısına göre belirlenen ve kişinin akademik alanına sağladığı katkıyı ifade eden nesnel bir ölçüt kullanılarak öğretim üyesi seçimi yapılmaktadır. H-endeksinin, Yardımcı Doçent olmak üzere başvuran öğretim üyesi adaylarında en az 4, Doçentlik başvurularında 8, Profesör olarak BAU TIP’ta görev yapmak isteyen öğretim üyelerinde 12, kalıcı kadro (tenure) için ise 16 olması istenmektedir. Gerek alanında Türkiye’nin en önde gelen tıp doktorları olmaları, gerekse yaptıkları akademik araştırmalarla, her bir öğretim üyemiz, Bahçeşehir Üniversitesi’ne ve alanına önemli katkıda bulunan eğitimciler olacaktır. 2013-2014 Akademik Yılı’nda ilk 50 öğrencimiz YÖK’ün onayıyla BAU TIP ailesine katılmıştır. BAU TIP’ta uygulanacak eğitim sisteminde, bu öğrencilerimiz klinik tecrübelerini eğitimlerinin sonraki yıllarında değil, daha ilk günden hastane içerisinde yer alarak edineceklerdir.

BAU TIP’ta eğitim dili İngilizce’dir. Bahçeşehir Üniversitesi, uluslararası alandaki önemli tecrübesi ve dünyanın en önde gelen üniversiteleri ile olan kuvvetli bağlantıları sayesinde Türkiye’de uluslararasılaşmada lider üniversiteler arasındadır. BAU TIP öğrencileri İngilizce Hazırlık sınıfını Washington DC veya Toronto’daki kampüslerimizde okuyabilecek, sonrasında ABD ve İsviçre gibi ülkelerdeki önde gelen üniversitelerde dünyaca tanınmış bilim insanlarının yanında yurtdışı tecrübeleri de edineceklerdir.

Sadece öğrencilerimize değil, Türkiye’deki meslektaşlarımız ve tüm toplumumuza da doğrudan katkıda bulunmak bizim için bir önceliktir. Düzenlediğimiz birçok etkinlik ile hem çeşitli konularda farkındalığı artırmakta, hem de, hızla ilerleyen tıbbi bilginin, meslektaşlarımıza ve kamuoyuna aktarılmasına aracı olmaktayız. Bunlar arasında her ay bir bilim insanını, üniversitemizde öğrencilerle buluşturduğumuz İstanbul’un Kalbinde Bilim Konuşmaları isimli bir seminer dizisi bulunmaktadır. Bu günlerde tanınmış bir bilim insanı, hangi yollardan geçerek bugünkü durumuna geldiğini gençlerimize anlatmakta, onları da bilim insanı olmaya teşvik etmektedir. Öğrencilerimiz bu etkinliklerimiz sırasında aynı zamanda katılımcılar arasında bulunan öğretim üyelerimiz ve idarecilerimize de soru sorma ve kendilerini tanıtma fırsatı bulacaktır. Gençlerimiz, BAU TIP’ta burslu eğitim almak için öğrencilerle yapılacak mülakatlarda, bu etkinliklere katılmanın faydasını göreceklerdir.

İşte bu bakış açısı ile şimdiden, aramıza katılacak öğrencilerimiz için üst düzey bilimsel gelişim imkânları oluşturmaya başladık. Eğitimimiz ve olanaklarımız konusunda bizden bilgi almak isteyen öğrencilerimize kapımız her zaman açıktır. Tıp ve bilimsel araştırma alanlarında kariyer yapmak isteyen gençlerimizi Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi çatısı altında görmekten heyecan duyuyoruz.

Prof. Dr. Türker Kılıç
Tıp Fakültesi Dekanı

Bu içerik 01/07/2014 tarihinde güncellenmiştir.