Dünya Üniversitesi

1998’de İstanbul’un Bahçeşehir semtinde kurulan ve merkez kampüsü Beşiktaş’ta bulunan üniversitemiz, 2006-2007 akademik yılında tüm fakülteleriyle İstanbul’un kalbi Beşiktaş’a taşındı. Bahçeşehir Üniversitesi kuruluşundan kısa bir süre sonra, Şubat 1998 tarihinde Kaliforniya San Diego Devlet Üniversitesi ile kapsamlı bir akademik ve stratejik işbirliği protokolü imzalamıştır.

Üniversitemiz 1999- 2000 Eğitim – Öğretim yılında ÖSYS ile ilk öğrencilerini almıştır. Üniversite’nin akademik dünyaya adım atışının resmi açılışı 6 Kasım 1999 günü yeni kampüsümüzde gerçekleşmiştir. Açılışı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Başkanı Rauf Denktaş birlikte yapmışlardır.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin yurtdışı kampüsleri hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

Bu içerik 23/12/2014 tarihinde güncellenmiştir.