Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAU Türbam)

Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAU TÜRBAM), Üniversite tarafından hazırlanmış olan kuruluş statüsünün, YÖK tarafından kabul edilip 12 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanması ile Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde kurulmuş ve Temmuz 2013 den itibaren Beşiktaş yerleşkesinde çalışmalarına başlamıştır.

BAU TÜRBAM İstanbul ve Çanakkale Boğazları ile Marmara Denizi’nde seyir, can, mal ve çevre emniyetinin, deniz ve çevre güvenliğini sağlaması için katkılarda bulunacak ve farkındalık yaratacak ulusal ve uluslararası çalışmalar yapacaktır. Türk Boğazlar Bölgesi ile ilgili bilgi, belge ve dokümantasyon merkezi oluşturacak, Türk Boğazları konusunda eğitimler verecek, uzmanlar ve eğitmenler yetiştirecektir.

Bu içerik 08/12/2014 tarihinde güncellenmiştir.