BİLGİ ALMA FORMU

* Bahçeşehir Üniversitesi Bilgi Alma ve Çözüm Merkezi tarafından aranıp bilgilendirileceksiniz.

Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Eğitim YL (Türkçe, Tezli)

Programın Adı: Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Eğitimi

Program Türü: Türkçe- Tezli

Program Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Sinem Vatanartıran

E-mail: sinem.vatanartiran@es.bau.edu.tr

Program Tanımı

Bahçeşehir Üniversitesi Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Eğitimi Yüksek Lisans Programı üstün yetenekli öğrencilerin farklı öğrenme ihtiyaçlarına cevap verebilen müfredat, öğretim teknik ve becerileri, ve programlar konusunda öğretim vermek üzere tasarlanmıştır. Programdaki dersler üstün yetenekli öğrencileri daha iyi tanıyabilme adına, üstün yetenekli öğrencilerin tanılanma aşamaları, alandaki modern teorilerin tanıtılması, ve bilimsel olarak etkisi ispatlanmış uygulanmaların incelenmesini içerir. Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Eğitimi Yüksek Lisans Programından mezun olan öğrenciler, alandaki yenilikleri bilen ve uygulayabilen, eğitimde etkili ve verimli bir şekilde mesleklerini yapabilen nitelikli eğitimciler olarak danışma merkezleri, okullar, özel programlar, ve Bilim Sanat ve Eğitim Merkezleri (BİLSEM) gibi üstün zekalıların eğitimi için açılmış kurumlarda görev alabileceklerdir.

Bu içerik 26/01/2017 tarihinde güncellenmiştir.