Meslek Yüksekokulu

Okulumuz, uzman öğretim kadrosu ile güncel bilgileri öğrencilerimizle paylaşırken, öğrencilerimize edindikleri bilgileri kullanabilme becerisi kazandırmak amacıyla uygulama alanı da sunmaktadır. Mezunlarımızın günümüz iş dünyasında hak ettikleri yeri almaları için yabancı dil eğitimine ve bilgi teknolojileri kullanımına  ayrıca önem verilmektedir. Programlarımızda isteğe bağlı 1 yıl İngilizce hazırlık öğretimi bulunmakla birlikte bu öğretimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimize mesleki eğitimleri süresince de her dönem İngilizce dersi okutulmaktadır. Öğrencilerimiz her türlü teknolojik donanım bulunan sınıflarda  ve laboratuvarlarda öğrenim görmektedir. (İngilizce Hazırlık programının isteğe bağlı olduğu bölümlerde neden İngilizce Hazırlık okunmalı?)

Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun amacı programları içerisinde öğrenim gören öğrencilerin iş yaşamına tam donanımlı hazırlanmasını sağlamaktır. Meslek Yüksekokulu Programları “Mesleki ve teknik eğitimle; İş piyasasının ihtiyaç ve beklentilerine uygun, kalifiye personel ihtiyacının giderilmesine yönelik stratejik iş gücünün yetiştirilmesi” hedefiyle yola çıkan, Türkiye’nin Mesleki Teknik Eğitim Stratejilerinin geliştirilmesinde öncü rol oynayan METGEM’in oluşturduğu politikaların, ülkemizdeki öncelikli uygulama alanıdır. Bu uygulamaların başarılı sonuçları, iyi uygulama örnekleri olarak Türkiye’deki tüm kurumlar ile paylaşılmaktadır.

Hedeflemekte olduğu bu eğitim modelinin güncel ve gerçekçi verilere dayanması amacıyla sektör desteğinin temel şart olduğu bilincini taşıyan Meslek Yüksekokulumuzun her bir programı için, ayrı bir Sektör Danışma Kurulu oluşturulmuştur. Eğitim müfredatlarının sektör temsilcileri ile birlikte yazılmasıyla, eğitim dünyasının çıktısı - iş dünyasının girdisi olan öğrenciler, sektör temsilcileri ile birlikte yetiştirilmektedir.

Sanayi ve hizmet sektörlerinin önde gelen temsilcilerinin Meslek Yüksekokulumuzda açtığı “Markalı Dersler” sayesinde öğrencilerimiz sektördeki en son gelişmeleri takip edebilme şansına sahip olurken, sektör temsilcileri de, kendi beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik yetişen bu gençler arasından gelecekte birlikte çalışmayı düşündüğü personel adaylarını seçebilmektedir.

İş merkezlerinin tam ortasında bulunan ve en son teknoloji ile donatılmış, çağdaş tasarıma sahip kampüsümüzde görev yapan idari kadromuz ve akademisyenlerimiz, sadece Türkiye’de değil dünyada da, mesleklerin ilerlemesi, geliştirilmesi ve nitelikli iş gücünün uluslararasılaşması konularında , insanlığın hizmetine adanmış tek yürek olarak, çalışmalarına devam etmektedirler.

Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Programları

• Bankacılık Sigortacılık
  • Bilgisayar Programcılığı
  • Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
  • Deniz Ulaştırma ve İşletme
  • Dış Ticaret
  • Dış Ticaret Uzaktan Öğretim
  • İşletme Yönetimi
  • Mekatronik
  • Özel Güvenlik ve Koruma
  • Pazarlama
Bu içerik 10/07/2015 tarihinde güncellenmiştir.